Interview quote has me stumped

SomarRise

後輩
Reaction score
1
This sounds almost poetic, or like a turn of phrase or something. Too advanced for my current understanding.

「自分のやりたいこと、好きなこと、それをそのままぶつけるという、そういうスタイルですね 。」
「基本的に、彼自身がいろんなことを経験してる中から集まってきて、凝縮していくっていう、そんな感じですね 。」

As always, the context is needed to interpret and translate those sentences correctly. You, at least, need to provide us the time it's said (like 5:25), or the full transcript you got in another site.

reddit [Japanese>Japanese]Please transcript this Game & Watch Documentary part : translator

Incidentally, the full transcript is still not enough. The subtitle of the video has so many mistakes because it's most likely made by a machine translator or something. Plus, it's also necessary to know who the speakers are in the conversations, so just the transcript without this information is not useful. Sorry, but I don't have time to watch a 25minute video now.

Exact part:

3 minutes 53 seconds

Correct transcript:

ringed_seal

·4 days ago

ほんとにゲーム業界の最大の発見だと思いますね
それまでは、ゲームというのは盤ゲームとか、まあ、パズルゲームとかあったけれども、あそこの一点からぐるっとっとゲームが変わってきますからね
ゲーム業界に革命を起こし、モバイルゲームという全く新しいゲームを作り上げた男。その名は横井軍平。
1941年京都府生まれ、1965年同志社大学工学部電子工学科を卒業後任天堂入社。
1966年入社2年目にしてウルトラハンドを開発。爆発的ヒットを飛ばし、一躍その名を業界にとどろかせた。
その後、ウルトラマンマシン、ラブテスター、光線銃をはじめ、次々とヒット作を生み出し、横井は日本一の高給取りのサラリーマンと呼ばれた。
しかし、そんな男にも逆風が吹いた。
1973年のオイルショックにより、横井が発案したレーザークレー射撃の製造中止が決定。大型アーケードゲームの相次ぐ建設計画撤回により、任天堂は莫大な損害を被ることとなった。
会社がやばいときに、のんきなもんやな
まあ、全部あの人のせいじゃないけどな
そない言うけどやな、レーザークレーで借金をしたのは事実やで
俺もあの気楽さ欲しいんよ
俺の方が欲しいわ
まあ、面白そうではあるけどな
いかがでしょう
けどな、どこも景気のしんどいのは、みんな仕事に必死なんや
ただの暇つぶしのゲームに、カネと時間を落としてくれる人間がどんだけおると思うてんねや
ふさぎ込みそうな時こそ、娯楽が必要やと思うんですよ
まあ、検討して社長に提案してみるわ
お願いします
失礼します
専務。もっと新しいのを考えまして、見ていただけますか
自分のやりたいこと、好きなこと、それをそのままぶつけるという、そういうスタイルですね
基本的に、彼自身がいろんなことを経験してる中から集まってきて、凝縮していくっていう、そんな感じですね
横井さん、会社の状況分かってへんのやろか
なんぼ??出したって、開発する金がないのに無駄でっせって専務が言うとっ...
(whispering something)
とにかく開発したものが売れなかったら、やっぱり社内的には相当評価下がりますね
で、部署の人員も削減されるし、それとまあやはり動きにくくはなりますわね、どんどん
えっ、私が運転手ですか
ああ、社長専属の運転手が体調を崩してどないもアカンらしいねん
しかし明日から私出張で...
おお、戻ってからでええ。戻りで2、3日頼むわ。あんなでかい外車運転できる人間、そうはおらんしな。横井、えらいでかいの乗っとるんやろ。頼むよ。な。
ここまでかな、俺も
みんな仕事に必死なんや。ただの暇つぶしのゲームに、カネと時間を落としてくれる人間がどんだけおると思うてんねや

I edited my previous post while you replied. As I wrote there, the text transcript is not enough even if it's correct.

I edited my previous post while you replied. As I wrote there, the text transcript is not enough even if it's correct.
Hopefully we can all benefit from these posts.
I like to use this as a learning experience, and at the same time share what I have learned with everyone.
Here is a response I already just received from somewhere:

It's not poetic, nor is it especially Japanese. It's just a normal wording.

My translation (without much context):
"His style is that he just barges ahead with what he wants to do and what he likes."

Back
Top Bottom