What's new

Welcome to Japan Reference (JREF) - the community for all Things Japanese.

Join Today! It is fast, simple, and FREE!

Editing problems.

Status
Not open for further replies.

Davey

Moderator
Moderator
Contributor
Joined
5 Feb 2005
Messages
7,550
Reaction score
602
Timey said:
and how to make a request to a moderator ?

who's the moderator ?

thanks

You can make the request by just editing your post saying Please delete this post, and it will be deleted within the day normally. or you could PM a Moderator.

See here for who the mods are:
https://jref.com/forum/showgroups.php
 

Timey

先輩
Joined
12 Jul 2006
Messages
59
Reaction score
3
ok, got it..

Thanks for the answers, guys..👍
 

Pachipro

JREF Resident Alien
Rest in Peace
Joined
19 Jan 2005
Messages
1,831
Reaction score
225
Glenn said:
I think it's only the first line break that gets deleted when previewing. Has anyone else tried this out yet?

I did what you advised and for the first time in many months I previewed a post, posted it and it worked!!! Line breaks were there and paragraphs were seperated. Thanks!!
 

Cue

今北産業
Joined
6 Jun 2006
Messages
441
Reaction score
24
And, it worked for me, too! Thank you, Glenn-san! 👍
 

Glenn

一切皆苦
Joined
8 Jan 2004
Messages
7,684
Reaction score
199
Heheh, I guess it can pay to play around with options sometimes. :)
 

epigene

相変わらず不束者です
Joined
10 Nov 2004
Messages
4,305
Reaction score
163
I don't think it's been resolved in my case.
I've seen the line breaks lost in PMs and posts, too.
I'm typing this with one blank line between sentences.
Does it have to do with my setup? I use Opera because of its outstanding visibility, since I have vision problems.
The preview shows the blank lines, but none in the message box.

This line I am typing as the last sentence and submitting without preview. How's this?:eek:
 
Last edited:

Glenn

一切皆苦
Joined
8 Jan 2004
Messages
7,684
Reaction score
199
Maybe it's Opera, then. I'm using Firefox and it works fine. :?
 

epigene

相変わらず不束者です
Joined
10 Nov 2004
Messages
4,305
Reaction score
163
Yes, I tested with Firefox, and it does work.

But Opera excels by far over PageZoom and older TextZoom extensions for Firefox. I love Opera's password wand manager, too. :(
 

Genecks

先輩
Joined
24 Jul 2005
Messages
26
Reaction score
1
I improvised by copying the whole text. Afterwards, I click the "edit" button. When I'm in the edit menu, I'll select all and paste over the current text. This allows the layout to stay. Well, at least the weblinks.
 

made of stone

Sempai
Joined
18 Feb 2007
Messages
926
Reaction score
50
This is very interesting to read - the spacing problem's been a bit of a pain since I joined Jref.

Many thanks to Glenn for his advice on changing the editing options, thsi will be my first post since I changed over.

Fingers crossed!

<edit> EUREKA! Many thanks again Glenn! 👍
 

Anohito

No Longer Active
Joined
24 Dec 2006
Messages
322
Reaction score
15
Adding Images

First, nothing happens when I click Manage Attachments.

Second, if I try to use the Insert Image function, and put in the URL from one of the individual images on my Smugmug site, no image shows (I get the dreaded Red X).

What is wrong?

Thank you.
 

mico

先輩
Joined
2 Mar 2007
Messages
160
Reaction score
0
why can't i edit my old post (post of months ago) ?
 

Mars Man

先輩
Rest in Peace
Joined
28 Jul 2005
Messages
5,172
Reaction score
167
Greetings mico san !! There is a cut-off date for the edit function. I cannot recall right off hand just how long it is, but after some number of days, a member can no longer edit a post.

For that reason also, it is always important to proof-read posts made, and then check them again after a day, or so. I think every member has up to two, or three days. . . but it could be a little longer.

NOW, that said, in some cases, you can ask a moderator to edit a post for you, if there is a good enough reason too. That will of course depend on what kind of editing you would like, and the weight of the need.
 

mico

先輩
Joined
2 Mar 2007
Messages
160
Reaction score
0
thanks for the answer. i'll go to PM the moderator.
 

Glenn

一切皆苦
Joined
8 Jan 2004
Messages
7,684
Reaction score
199
Does anyone have the problem when trying to edit a post (after it's already posted) that the page just tries to load forever? I haven't been able to edit anything in the last month because of this. I'm a bit worried it's my setup -- I'm on Mac OS X (10.4.11) and using Safari (version 4.0.4(4531.21.10)). The computer's over 4 years old now. I hope that isn't the reason for this.
 

Putrefaction

不幸中の幸い. . . がない.
Joined
7 Nov 2008
Messages
902
Reaction score
23
I have edited posts recently in my ON/KUN topic, I think it may be your computer? I'll try to edit this post in a few hours to get rid of the "computer" typo.

There we go, no hang ups?!
 
Last edited:

Elizabeth

先輩
Joined
22 Apr 2003
Messages
9,527
Reaction score
133
Does anyone have the problem when trying to edit a post (after it's already posted) that the page just tries to load forever? I haven't been able to edit anything in the last month because of this. I'm a bit worried it's my setup -- I'm on Mac OS X (10.4.11) and using Safari (version 4.0.4ツ(4531.21.10)). The computer's over 4 years old now. I hope that isn't the reason for this.
I've gotten hung up randomly through Firefox on a PC for years, so it isn't your specifications. Just copy and re-submit and it always goes through normally the second time. Double posting hasn't happened recently but was an issue with that in the past.


At least the edit tags are back on. They weren't there for me earlier. 😌
 

Glenn

一切皆苦
Joined
8 Jan 2004
Messages
7,684
Reaction score
199
If I did that I'd have a double post. And in that case it's not like I could go in and delete one. I've had a problem with double posting, too, actually...

Well, I should clarify that. I've had an issue where a quick reply gets submitted twice and I end up at the "this forum requires that you wait 120 seconds between posts. Please try again in 120 seconds" screen. That's not as frustrating, though, because I just have to check to be sure the post went through (which it always has) and then hit "back" a couple of times.
 
Last edited:

Putrefaction

不幸中の幸い. . . がない.
Joined
7 Nov 2008
Messages
902
Reaction score
23
Boom, one shot. I use MS XP and FF3.6.

I'm joking about the laptop in the next post, but I do hope you can find a decent laptop.
 
Last edited:

Glenn

一切皆苦
Joined
8 Jan 2004
Messages
7,684
Reaction score
199
I'm starting to fear it is the computer. :(
 

Glenn

一切皆苦
Joined
8 Jan 2004
Messages
7,684
Reaction score
199
I discovered something interesting just now. I figured I'd try the "open in new tab" option when I clicked on the "edit" button, and it loaded immediately in the new tab, so at least I'm able to edit now. Now if only a lot of money would fall into my lap and allow me to get a new computer...
 

Putrefaction

不幸中の幸い. . . がない.
Joined
7 Nov 2008
Messages
902
Reaction score
23
This is slightly off topic, but if you wanted to, netbooks are really quite cheap nowadays and unless you're like me and can't stand 10 inch widescreens, they're only about 300 dollars. Decent battery life and all! Or if you wanted to go full out bad boy there are five hundred dollar ones as well.

Tell you what; I'll buy you a new laptop if you become my permanent tutor ;-)
 

Glenn

一切皆苦
Joined
8 Jan 2004
Messages
7,684
Reaction score
199
I'm glad I wasn't drinking anything when I read that last line, because it would be all over my monitor!

Thanks for the info, but I'll probably hold out for as long as possible. :)
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom